KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Sarıgüzel Köyü Ali KOCA Ortaokulu

Türk'ün Özü Akif'in Sözü

Türk'ün Özü Akif'in Sözü temalı Mektup Yazma Yarışması

Türk'ün Özü Akif'in Sözü temalı Mektup Yazma Yarışması kapsamında Kahramanmaraş geneli bütün okul düzeylerinde yarışmaya katılan öğrenciler arasında okulumuz 6. sınıf Öğrencisi Ceyda GÖKYAR il 2.si olmuştur. Öğrencimizin İstiklal Şairimize yazdığı mektup aşağıdadır;

100 yıldır başımız dik, kalbimizde bağımsızlık, hürriyet duygularını barındırarak okuduğumuz marşımızın o büyük şairine;
Sana nasıl hitap etmeliyim bilmiyorum çünkü benim için bir ilham kaynağısın. Her şey biter, para biter, mal, mülk biter, servet de biter ama vatan sevgisi bitmez. Vatan nasıl sevilir, bana öğreten sensin. Gerektiğinde duvarlara kanınla kazırcasına, gerektiğinde o duvarı kırarcasına, gerektiğinde canını verircesine seveceksin bu vatanı, ben senden böyle öğrendim. Yiyecek lokma, giyecek palto bulamasak bile bir karış toprağı vermemeyi senden öğrendim. ‘Korkma!’ diyerek seslendin bize yıllar öncesinden, korkmamayı senden öğrendim. Bugün buradaysak, özgürsek, rahat uyuyor ve tok yaşıyorsak, sönmemişse şafaklarda yüzen al sancağımız, senin ve kalbi vatan sevgisi ile çarpan nice yiğitlerin sayesindedir. Size altınla, mücevherle ya da parayla ödenemeyecek bir borcumuz var. Her vatanını seven genç gibi ben de bu borcun sorumluluğunu her an iliklerimde hissediyorum. O borcu ödeyebilmek için, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamak için gündüzümüzle gecemizle durmaksızın çalışıp biraz da olsa size layık torunlar olabilmek için Türk gençliği adına söz veriyorum. Ben de senin gibi, kılıçtan keskin olan elimdeki kalemimle, içimdeki vatan sevgisi ile öğrenerek, yazarak ve okuyarak bu vatan için bir şeyler yapabilmeyi çok istiyorum. Öğrenmek, ufuğu kovalamak gibi sonu olmayan bir döngü, öğrenmenin ve okumanın sınırı yok asla. Sizleri tanıdıkça atalarımı, geldiğim soyu tanıdıkça kızıyorum yatakta boş boş yattığım her saniyeye, sonra yaparım dediğim her cümleye; kızmalıyım da zaten. Benim o hallerimi görsen kim bilir sen de ne kadar kızardın bana. ‘Hiç mi anlamadın beni, hiç mi bir şey öğretemedim sana?’ diyerek hesap sorardın belki de ama kalktım, çalıştım ve çalışacağım çünkü ben de senin bana olduğun gibi birilerine ilham olmak istiyorum. Kim bilir belki bu yolda bir öğretmen, bir polis, bir astronot olacağım. Ancak ne olursam olayım ülkemi ileri taşıyacak ve bu uğurda destek ve örneğim sen ve senin gibiler olacak.
Okurken yüreğimizi vatan aşkıyla dolduran o eşsiz marşın yüce şairi,
İçimde sana asla ödeyemeyeceğim bir borcun sorumluluğunu her an hissederek ama asla pes etmeyerek ülkemi daha güzel yarınlara taşıyacağıma, senin de yürüdüğün bu kutlu yolda sonuna kadar mücadele vereceğime ve bu ülke bir daha İstiklal Marşı yazmak zorunda kalmasın diye var gücümle çalışacağıma söz veriyorum!

Ceyda GÖKYAR

Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 28.04.2024 22:46 - Görüntülenme: 22